Kompresori

Prilikom kompresije odvija se postupak sabijanja materije pod pritiskom. Uloga kompresora je da vazduh komprimuje u boce pod velikim pritiskom, a zatim uz pomoć kontrolisanog ispuštanja napaja i pokreće set pneumatskih alata i opreme. Kompresori koriste totalno integrisano visoko kvalitetno industrijsko vazdušno jedinjenje. Maksimalana operativnost na svim materijalima i podlogama, kompresovani vazdušni sistem dovodi na vrhunski stepen performativnosti. Prednosti energetske efikasnosti vazdušnih kompresora su ne merljive u uslovima otežanog rada, kao i ekološki sistem rada koji ih čini bezbednim za okruženje.

 

U ponudi imamo sledeće tipove kompresora:

 

  • ATLAS COPKO – tipa 116 i 156, kao i 186 dd. U pitanju su kompesori radnog pritiska od 8-12 bar, po SI Sistemu od 9,5-23 m3 protoka vazduha
  • Elektrokompresore ALUP i ALUP CARGO od 55-75 kw/h, koje karakteriše osim izvanrednih radnih specifikacija i laka prenosivost (mogućnost šlepovanja).
  • Prateća oprema u koju ubrajamo pneumatske čekiće, dizne za peskarenje i farbanje pod viskoim pritiskom, su samo deo asortimana koji imamo na raspolaganju.
Kompresori - izdavanje - Jadran d.o.o.