O nama

Tradicija duga sedam decenija

Naša kompanija osnovana je davne 1950. godine kao preduzeće pretežno za molersko-farbarske radove. Najpre smo bili deo Komunalnog građevinskog preduzeća grada Beograda, čuvenog „Komgrapa“, a zatim smo postali samostalno preduzeće za molersko-farbarske radove. U početku, najviše smo kao i većina građevinskih firmi radili na objektima u Beogradu koji su se tek gradili ili su bili oštećeni tokom Drugog svetskog rata. Od prvih dana smo se bavili ulepšavanjem i izgradnjom novog lica grada.

Polovinom šezdesetih godina prošlog veka formirali smo tim za peskarenje i antikorozivnu zaštitu. Još tada smo izvodili radove na tek izgrađenoj Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, kao i na Hidroelektrani „Đerdap“.

Poslovanje smo ubrzo proširili i na završne radove, rekonstrukcije i adaptacije objekata, projektovanje… Sarađivali smo gotovo sa svim državnim institucijama i velikim sistemima iz oblasti građevinarstva, energetike, naftne i mašinske industrije, kao i privatnim investitorima i postali sinonim za pouzdanog izvođača radova.

Preko 16.000 uspešnih projekata

Iza nas je više od 16.000 realizovanih projekata, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Između ostalih, poverenje su nam ukazale kompanije poput: JP “Elektroprivreda Srbije”, JP “Elektromreže Srbije”, JP “Srbijagas”, Vojska Srbije, Ministarstvo zdravlja, Radio-Televizija Srbije, New Moment New Ideas Company…

Naš kvalitet prepoznat je i van granica naše zemlje. Učesvovali smo u projektima kao što su izgradnja hotela „Meriot“ u Kairu, ili rekonstrukcija Ruskog državnog istorijskog arhiva u San Petersburgu. Radili smo i u Alžiru, Libiji, Češkoj…

Jadran danas

„Jadran“ je danas generalni izvođač opremljen da izvede najzahtevnije projekte i da upravlja procesom od projektovanja do primopredaje. Naša kompanija bavi se:

  • Izgradnjom komercijalnih objekata i obrazovnih ustanova
  • Širokim spektrom građevinskih i završnih radova
  • Revitalizacijom fasada i objekata pod zaštitom države
  • Peskiranjem i antikorozivnom zaštitom
  • Sanacijom betonskih konstrukcija
  • Održavanjem zelenih površina
  • Elektromontažnim radovima

Sa ponosom možemo da kažemo da smo jedna od retkih kompanija na tržištu koja pruža kompletnu uslugu u građevinskoj industriji. Zapošljavamo oko 450 ljudi i imamo gotovo 70 otvorenih gradilišta.

Naš tim

Kompanijom upravljaju dokazani profesionalci sa višegodišnjim iskustvom u branši. Naš tim uključuje rukovodioce projekata, inženjere svih struka iskusne i u projektovanju i izgradnji, službenike za bezbednost i zdravlje na radu, kao i sve vrste zanatlija i instalatera uz podršku posvećenog administrativnog tima.

Naše veštine, znanje, iskustvo u kombinaciji sa našim referencama i akreditacijama omogućavaju nam da pružimo inovativna i troškovno efikasna rešenja po sistemu „best value for your money“.

Prioritet nam je bliska saradnja sa klijentima, nadzornim rukovodiocima projekta, krajnjim korisnicima i glavnim konsultantima od idejnog projekta do konačnog završetka. Sa različitim projektima na lokacijama širom Srbije, naši zaposleni imaju fleksibilnost da putuju i razvijaju veštine i znanja o različitim vrstama radova. „Jadran“ takođe ima utvrđen sistem upravljanja bezbednošću koji se odnosi kako za zaposlene, tako i za podizvođače.

Puno ime kompanije:
Društvo za završne radove u građevinarstvu, antikorozivnu zaštitu, spoljnu i unutrašnju trgovinu JADRAN DOO BEOGRAD

 

Skraćeno ime:
Jadran d.o.o. Beograd

 

Sedište: Kornatska 2

 

Šifra delatnosti: 4339

 

Matični broj: 07032358

 

PIB: 100206540