Postrojenje za peskarenje

Kompanija „Jadran“ d.o.o. bavi se peskaranjem i antikorozivnom zaštitom od šezdesetih godina prošlog veka. Još tada smo izvodili radove na tek izgrađenoj Termoelektrani „Nikola Tesla“ u Obrenovcu, kao i na Hidroelektrani „Đerdap“ u Kladovu.

Tokom godina sarađivali smo sa gotovo svim velikim sistemima, i radili objekte koji su od velikog značaja za zemlju. Sada smo napravili korak napred i u Beogradu pokrenuli naše postrojenje za uslužno peskarenje. Svojim višedecenijksim iskustvom i znanjem u ovoj oblasti klijentima garantujemo visok stepen čistoće tretiranih delova, kao i farbanje premazima koji omogućavaju višegodišnju zaštitu od pojave korozije.

Postrojenje-za-peskarenje-10-Jadran-d.o.o.-Beograd

Zašto peskarenje?

Pre svega iz razloga što je peskarenje najefikasniji način za čišćenje površina i pripremu za njihovu dalju obradu. Peskarenje je zapravo mehanička – abrazivna priprema površine koju radimo u kombinaciji primene vode i vazduha kao pokretačke sile za nanošenje materijala. Ovaj postupak može se primenjivati u skoro svim industrijskim granama za različite namene: u građevinarstvu, mašinstvu, brodogradnji, industriji stakla, automobilskoj industriji…

„Jadran“ u svojoj hali vrši peskarenje i farbanje svih vrsta materijala i to abrazivnim materijalima (kvarcni peskak, grit, metalni opiljci, staklo, soda…).

Postrojenje za peskarenje 13 - Jadran d.o.o. Beograd

Šta sve peskiramo?

Naša oprema i obučeni radnici mogu da peskiraju sve čelične građevinske konstrukcije, grede, čamce, cisterne, kontejnere i druge veće elemente.

Takođe, radimo i uslužno peskarenje manjih elemenata kao što su:

  • delovi na vozilima
  • automobilske felne
  • rešetke roštilja
  • sprave za vežabanje u teretanama
  • mašine i drugi mašinski elementi
  • veće i manje kante
  • drugi elementi od metala
Postrojenje za peskarenje 11 - Jadran d.o.o. Beograd

Kako izgleda proces peskarenja?

Kada neka građevinska konstrukcija ili element stigne u našu halu, prvi korak je prenos na specijalna kolica. Šinskim transportom taj element uvodi se u prvi deo postrojenja gde započinje proces peskarenja nekim od odgovarajućih abrazivnih materijala.

Kada se završi peskarenje, element se pomera u srednji deo hale na otprašivanje komprimovanim vazduhom. Na taj način se tretirana površina čisti od prašine i ostataka abraziva.

Treći i finalni korak jeste farbanje elemenata po zahtevanom sistemu od strane investitora, odnosno klijenta.

Postrojenje-za-peskarenje-10-Jadran-d.o.o.-Beograd

Gde peskiramo?

Naša potpuno nova hala nalazi se u Vodovodskoj ulici, u naselju Žarkovo. Zahvaljujući dužini od 30, širini 13,5 i visini 6,5 metara u hali možemo da peskiramo i farbamo razne tipove građevinskih konstrukcija većih dimenzija

Bezbedno i brzo

Kao kompanija koja se više od pola veka bavi peskarenjem i antikorozivnom zaštitom u potpunosti smo osposobljeni da brzo, kvalitetno i bezbedno ispunimo sve zahteve Investitora, koji se postave pred nas. Takođe, važno je napomenuti da koristimo svu neophodnu opremu kako za zaštitu radnika, tako i za zaštitu okoline.

Za više informacija pozovite nas na 062 492 451, a možete nas kontaktirati i na mail info@jadran-bg.rs.