Transportne mašine i bageri

Optimizacija rada na terenu, gradilištu ili eksploatacija materijala iz površinskih i podzemnih kopova je ključan faktor pri realizaciji projektnih delatnosti. Ponuda univerzalnih mini bagera, koji pružaju najviši nivo tehničkih rešenja sa naglaskom na izuzetne tehničke performanse, sastavni su deo naše ponude. Tipološki posmatrano bageri su samohodne mašine namenjene za otkopavanje, prenos, odnosno transport na data rastojanja, kao i za utovar i istovar otkopanih masa, cikličnim ponavljanjem izvođenja operacija. Zavisno od radijusa i dubine – visine kopanja, kao i od radijusa visine pražnjenja, kapacitet primene bagera pruža široku primenu u izvođenu najrazličitijih vrsta radova.

Rovokopači – (utovarivač – kombinirka), koje imamo u ponudi građevinske mehanizacije, su integrisane kombinovane mašine utovarivač-rovokopoč-kombinirka, čija je odlika prilagođavanje svim vrstama terena, mobilnost i efikasnost. Rovokopač je idealna mašina koja služi za otklanjanje svih vrsta operativnih problema tokom izvođenja radova. Mogućnost izbora i upotrebe osnovne i dodatne opreme u vidu optimiziranja rešenja za maksimalno iskorišćenje mašine, pri čemu se u potpunosti isključuje pojava praznog hoda.

jcb_kombinirka__-_jadran_doo

Teleskopski viljuškari – Telehendleri, mašine širokog opsega upotrebe. Omogućavaju unapređenje radova, produktivnosti i efikasnosti pomeranja i manevrisanja ove mašine, naročito u nepristupačnim i skučenim prostorima, što ujedno čini ovu mašinu izuzetno pouzdanom. U ponudi imamo telehendler do h-17m, nosivosti do 5T.

U Transportne mašine ubrajamo tipska vozila većih manevarskih sposobnosti i prilagodljivosti raznim terenskim uslovima, kao i vremenskim prilikama.

Kamioni Palfinger (sa istovarnom rukom do-12m, kapaciteta do 4T).

Kamioni Kiper – samoistovarivači su prevozna sredstva za prevoz građevinskog materijala. Zahvaljujući ojačanoj konstrukciji, na kojoj je smešten sanduk koji se samoistovaruje, nosivosti do 3T i do 12T.

Dizalične korpe su mehanizacija koja omogućava pristup visokim i nepristupačnim delovima građevina, telekomunikacionih vodova i dalekovoda (оd 120-200 kg nosivosti).

Prikolice za prenos bandera, kao i prikolice za prevoz mehanizacije do 8,5T nosivosti.