Završni Radovi u Građevinarstvu (ZRG)

Završni radovi u građevinarstvu

Završni radovi u građevinarstvu (ZRG) je osnovna delatnost društva Jadran d.o.o. Kompletna delatnost obuhvata sledeće usluge: renoviranje objekata, molersko-farbarski radovi, suvo-montažni radovi (gips), podopolagački radovi, keramičarski radovi, kao i renoviranje fasada.
Na vama je da samo izrazite svoje želje na početku radova i svoje zadovoljstvo na njihovom kraju, nakon čega možete odmah da počnete da uživate u svom novom ambijentu.

Završni Radovi u Građevinarstvu (ZRG)

Završni radovi u građevinarstvu uključuju:

Gips-kartonski plafoni

Gips-kartonske plafone pravimo sa potrebnom metalnom konstrukcijom, vešanjima i gips pločama. U skladu sa potrebama, koristimo gips ploče različitog kvaliteta i debljine – od običnih do vodootpornih ploča, koje se koriste za kupatila, kuhinje i sve druge prostorije sa povećanom koncentracijom vlage.

Spušteni plafoni

Spuštene plafone montiramo pretežno u halama, kancelarijama, odnosno u poslovnim prostorima. Spuštene plafone pravimo sa potrebnom metalnom konstrukcijom i vešanjima, sa pločama dimenzija 60 x 60 centimetara. I za spuštene plafone koristimo više vrsta ploča različitiog kvaliteta i različitog dizajna.

Pregradne gips-kartonske ploče

Pregradne gips-kartonske ploče postavljamo sa ili bez punjenja od mineralne vune sa metalnom podkonstrukcijom i uz pregrade. Širine su uglavnom od 7, 10, 12,5 i 15 centimetara. Za otvore ili bolte na pregradnim zidovima po potrebi pravimo ojačanja sa metalnim profi lima.

Zidne i plafonske obloge

Zidne i plafonske obloge pravimo od gips-kartonskih ploča različitih vrsta i debljina u skladu sa zahtevima i mogućnostima klijenta. Ploče se mogu lepiti direktno na zid ili se montiraju na potkonstrukciju sa ili bez izolacije (mineralne vune).

Gipsarski radovi

U okviru gipsarskih radova koje obavljamo, pravimo ukrasne lajsne, ornamente, stubove od gipsa (kapiteli ili postolja). Sve ovo izrađujemo od gotovih profi liranih gipsanih elemenata koji se spajaju, fiksiraju ili lepe.

Keramičarski radovi

Keramika se pokazala kao materijal koji je izuzetno otporan na habanje, lako se održava i veoma je dugotrajan. Jadran d.o.o. svojim klijentima pruža uslugu postavljanja svih vrsta podnih i zidnih keramičkih pločica.

Molerski radovi

U okviru molerskih radova, obavljamo sve poslove neophodne za završnu obradu plafona i zidova, kao što je: struganje, gipsanje i gletovanje zidnih površina i pripremanje brušenjem za njihovo bojenje. Pored zidova i plafona, specijalnim kvalitetnim i postojanim poludisperzivnim i disperzivnim bojama farbamo sve vrste stolarije i metalnih konstrukcija, naravno, uz adekvatnu predpripremu, gitovanje i brušenje.

Podopolagački radovi – itidsoni, parketi i laminati

Tekstilni podovi – itisoni

Itisoni su odlični dekorativni elementi u enterijeru. Bojom, strukturom, tkanjem, veličinom ili zanimljivom šarom mogu služiti za vizualno spajanje ili pak odvajanje nekog dela enterijera od ostatka prostora. U objekte na kojima radimo možemo da postavljamo sve vrste tekstilnih podova od prirodnih ili veštačkih vlakana, u raznim bojama i dezenima.

Parketi

Postavljanje parketa radimo na pripremljenim košuljicama, koje moraju biti suve, ili ih postavljamo na suvu površinu samonivelirajuće mase. Parket postavljamo na podlogu lepljenjem, zabijanjem ili suvim slaganjem. Može se postavljati u riblju kost, pravilnu i nepravilnu kocku, uzdužno kao brodski pod i tako dalje. Nakon postavljanja, parket se hobluje i zatim lakira.

Laminati

Laminat je vrlo otporan na habanje, pa predstavlja dobar izbor kada su u pitanju prostori u kojima je velika frekvencija ljudi, kao što su, na primer kancelarije, ali često se koristi i u stambenim prostorijama. Odlikuju ga povoljna cena i jednostavno postavljanje. Jadran d.o.o. postavlja sve vrste laminata na ravnu suvu podlogu, sa obaveznim postavljanjem sunđera ili podložne ploče za laminat.

Kompletna izrada enterijera od pločastih materijala

U “pločaste materijale” spadaju različiti proizvodi koji su dobijeni odvajanjem komadića drveta i njihovog naknadnog spajanja, najčešće pod pritiskom i uz dodavanje drugih materijala (sintetičkih smola, mineralnih vezivnih agenata i drugih aditiva) koji poboljšavaju njihove mehaničke osobine.

Prednost ovih materijala u odnosu na puno drvo je u tome što pločasti materijali imaju posebno homogenu strukturu i veću stabilnost. Takođe, oni su dostupni u različitijim, odnosno većim dimenzijama i kod njih je veća iskorišćenost sirovine, što ujedno i smanjuje cenu.

Zahvaljujući ovakvim karakteristikama, primena pločastih materijala u industriji nameštaja i izradi enterijera doživela je pravu eksploziju i nalazi se na prvom mestu po upotrebi. Pločasti materijali podrazumevaju univer, sirovu ivericu, šper ploču, lesonit i medijapan.

Mi ćemo sprovesti sve neophodne radnje – od osmišljavanja izgleda i dizajna, preko proizvodnje, do konačnog postavljanja u objekat. Pružićemo vam i svu neophodnu pomoć i najbolje pri odlučivanju i osmišljavanju površina koje želite da napravimo.

Adaptacija objekata (kompletna instalacija hlađenja i grejanja)

Nudimo kompletna rešenja kroz sve faze posla: od idejnog rešenja, preko projektovanja do isporuke i ugradnje opreme u oblasti hlađenja, klimatizacije, grejanja, ventilacije i procesne tehnike.